Richard A. Bennett: A hit tápláléka

 "...ha valóban azt kívánod, hogy az Istennel együtt töltött időd gazdag és teljes legyen, akkor keress magadnak egy csöndes helyet lehetőleg reggel, amikor kinyitod a Bibliádat és gyakorold az Istennel való közösséget, - és ez legyen rendszeres.

Rádiós Biblia Iskola 1.: Honnan tudhatom, hogy létezik Isten?

Be lehet bizonyítani Isten létezését? Vagy ez végső személyes hit kérdése? S ha én hiszek is az Ő létezésében, milyen bizonyítékot adhatok valakinek, aki azt állítja, hogy nem hiszi ezt el?

A Messiás jön

A Magyar Evangéliumi Rádió Alapítvány 25 éves jubileumi hálaadó istentiszteletére jelent meg az a koncertfelvétel, melyet alapítványunk munkatársa Cseri Zsolt készített a Pesterzsébeti Baptista Gyülekezet férfikarának adventi hangversenyén.

Richard A. Bennett: Isten keresése

Szívből ajánlom ezt a könyvet, az "Isten keresését" két okból. Először is, mert ismerem a szerzőjét! Ő az én hitbeli fiam, és nincs számomra nagyobb öröm, mint azt hallani, hogy gyermekeim az igazságban járnak (3 János 1,4).

Antenna magazin

Antenna magazinunk évente átlagosan öt alkalommal jelenik meg 8500 példányban, léleképítő írásokkal, hallgatóink/olvasóink által küldött „pályázati anyagokkal”, és munkánkról szóló beszámolókkal.

Rádiós Biblia Iskola 6.: Mit jelent újjászületni?

Nagyon sok éve annak, hogy két rendkívüli ember beszélgetett Jeruzsálemben. Beszélgetésükről azóta az egész világ értesült. Az akkori idők egyik híres vallási tanítója, Nikodémus felkereste Jézust, hogy beszéljen vele.

Mátrainé Fülöp Irma: Bízzatok!

Budapesten születtem és nevelkedtem. Gyermek és tizenéves koromban a második világháború borzalmainak kellős közepén éltem. Ma is emlékszem, amikor egyre gyakoribbá váltak a légiriadók,

Rádiós Biblia Iskola 2.: Mit teszel egy megromlott kapcsolattal?

Nézz szembe vele! Minden kapcsolatban bekövetkezhet a kikerülhetetlen válság. Valakit megbántanak, és megindul az elidegenedés fájdalmas folyamata.

Rádiós Biblia Iskola 3.: Ellent mond-e a Biblia önmagának? (Vitatott kérdések a családi életben)

A Biblia sok olyan megállapítást tartalmaz, melyek egymással "vitatkozni" látszanak. Boldog és szomorú, agresszív és szelíd, valamitől függő és önmagában megálló, ártatlan és sértő dolgokról egyaránt beszél.

Rádiós Biblia Iskola 5.: Mit tudhatunk Jézus visszajöveteléről?

Hol állunk most kétezer esztendő hamis riasztása és az általános "jövendőbe való belefáradás" után? Sorakozzunk-e fel azok közé, akik bedobták a törölközőt a próféciák tanulmányozása során a "sokkal gyakorlatibb és sokkal inkább életszerűbb témák" kedvéért.

Rádiós Biblia Iskola 4.: Hogyan ismerhetem meg Istent saját könyvéből?

Sok mindent megtudhatunk egy személyről azáltal, amit és ahogyan ír, amilyen témákat felvet, és még a szóba kerülő emberek és helységek is sokat elárulnak róla.

Roma reformáció - Átformált életek

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2016 adventjén - amolyan karácsonyi ajándékként - megjelent a „Roma reformáció” című, két CD-t tartalmazó albumunk. Az egyiken férfiak, a másikon nők beszélnek hitükről, Krisztus által átformált életükről.

Rádiós Biblia Iskola 7.: Hogyan törhetem meg a csendet?

Miért olyan nehéz kimondani azt az első néhány szót, és beszélni életem legfontosabb személyéről? Miért vonakodom továbbadni a legjobb hírt, amit valaha is hallottam?