Rádiós Biblia Iskola 3.: Ellent mond-e a Biblia önmagának? (Vitatott kérdések a családi életben)

A Biblia sok olyan megállapítást tartalmaz, melyek egymással "vitatkozni" látszanak. Boldog és szomorú, agresszív és szelíd, valamitől függő és önmagában megálló, ártatlan és sértő dolgokról egyaránt beszél.

Miért van ez? Ez részben azért van, mert a Biblia bennünket a legkülönbözőbb módokon vértez fel az állandóan változó körülmények és igények kezelésére. Salamon ezt a Prédikátor könyve 3. fejezete első négy versében a következőképpen erősíti meg:

"Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt. Megvan az ideje a születésnek és megvan az ideje a meghalásnak. Megvan az ideje az ültetésnek, és megvan az ideje az ültetvény kitépésének. Megvan az ideje a rombolásnak, és megvan az ideje az építésnek, megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak."

Majd így folytatja: "(Isten) szépen megalkotott mindent a maga idejében" (Préd 3,11). Más szavakkal kifejezve okkal tételezhetjük fel, hogy a Biblia felbátorít mind a rombolásra, mind az építésre, mind a nevetésre, mind a sírásra, mind a gyógyításra, mind a megölésre. A szellemi érettség nagy kihívás annak megtanulása, hogyan is tegyük ezt. 
Herb Vander Lugt, a Rádiós Biblia tanfolyam rangidős kutatószerkesztője azért írta meg ezt a füzetkét, hogy bemutassa, miképpen segíthetik elő az egymásnak ellentmondó gondolatok a család bölcs megértését. Azért imádkozzunk, hogy e füzetke lapjai "Isten teljes akarata" (ApCsel 20,27) életformáló igazságainak jobb megértésére vezessék el olvasóinkat!

Martin R. De Haan II.


Tartalom:

 • A gyermekek olyanok lesznek
 • Hol dolgozzanak a férjezett asszonyok?
 • Isten megengedi vagy tiltja a válást?
 • Isten megengedi vagy tiltja az újraházasodást válás után?
 • Mi biztosítja az igazi szellemiséget, a házasság vagy az egyedüllét?
 • Kinek kötelessége szolgálni a másiknak? A férjnek vagy a feleségnek?
 • Szeretnünk kell vagy meg kell gyűlölnünk családunkat?
 • Milyenek legyenek a szülők, engedékenyek vagy kemények?
 • Áldás vagy átok a gyermek?
 • Bűnhődnek vagy nem bűnhődnek a gyermekek szüleik vétkei miatt?
 • Kikerülünk-e szüleink felelőssége alól a házasságkötéssel vagy maradunk az alatt?
 • Ki köteles gondoskodni? Szülők a gyermekekről vagy a gyermekek szüleikről?

A mű eredeti címe: Does the Bible Contradict Itself? 
Kiadta: 1988-ban a Resources For Biblical Communication 
Magyarországon megjelent a MERA gondozásában, minden jog fenntartva.
Fordította: Gaál Ferenc


Kereskedelmi tevékenységet nem folytatunk, célunk a JÉZUS KRISZTUSRÓL SZÓLÓ ÖRÖMHÍR terjesztése. A megrendelhető könyveket mindenkinek ajándékként küldjük, aki tőlünk akár levélben (H-1428 Budapest, Pf. 4.), akár Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.-ben megrendeli.

Alapítványunk - mint minden alapítvány -, a részünkre befizetett adományokból működik, ezért örömmel és hálás szívvel fogadunk minden felajánlást.

Számlaszámunk: OTP Bp. II. 11702036-20573096

IBAN: HU25 1176 3024 1657 8885 0000 0000
SWIFT/BIC kód: OTPVHUHB

Adószám: 18007411-1-42