„Mond-e Ő valamit, hogy meg ne tenné? Ígér-e valamit, hogy azt ne teljesítené?” (4Móz 23:19) Verőfényes júliusi napra ébredtünk. A templom előtti játszótér megtelt az utazásra váró gyermek csoport családtagjaival. A gyerekek tele voltak tervekkel. Akik már az előző évben is részt vettek, a bennfentesek magabiztosságával bátorították az újakat. Ódákat zengtek a felejthetetlen programokról, a vadregényes „púpnak” becézett kiránduló helyünkről, ahonnan olyan csodálatos a panoráma, hogy a falu házai tejes doboz nagyságúnak, a Dunán közlekedő hajók játék méretűnek tűnnek. Nem is szólva arról a kedvenc számháborúzásról ott fenn a csúcson, aminek csak a naplemente és a sok éhes gyomor korgása tud véget vetni. A legenda szerint ez a kis hegy volt egykor Mátyás király akasztó helye, hogy tanulságul mindenhonnan jól látható legyen: így jár mindenki, aki lop, csal vagy embert öl! Egy napbarnított, csillogó szemű kisfiú kérdőn felém fordult:
„Ami a szentek javára folyó gyűjtést illeti, ti is úgy cselekedjetek, ahogyan azt Galácia gyülekezeteinek rendeltem. A hét első napján mindegyikőtök tegye félre és gyűjtse össze azt, ami telik tőle, nehogy akkor történjék a gyűjtés, amikor odamegyek. Amikor pedig megérkezem, azokat, akiket ti alkalmasnak találtok, elküldöm ajánlólevéllel, hogy adományotokat elvigyék Jeruzsálembe. Ha pedig érdemes lesz, hogy én is elmenjek, velem együtt fognak jönni. Hozzátok pedig akkor megyek, ha végigmentem Macedónián. Mert Macedónián átutazom, de nálatok talán ott is maradok, vagy át is telelek, hogy ti indítsatok útnak, ahova majd megyek. Mert nemcsak átutazóban akarlak meglátogatni titeket, hanem remélem, hogy egy ideig ott is maradok nálatok, ha az Úr megengedi. Efezusban pünkösdig maradok, mert nagy és sokat ígérő kapu nyílt ott előttem, de az ellenfél is sok.” (1Kor 16:1-9)
kedd, július 02, 2019

Kedves Olvasóink!

Isten iránti hálával adjuk tudtul, hogy megjelent az Antenna magazinunk idei 2. száma. Az aktuális és a korábbi számok eléhetőek itt. Reméljük, mindenkinek áldására lesz!

szerda, máj. 01, 2019

Kedves Hallgatóink!

Isten iránti hálával adjuk tudtul, hogy az elmúlt hetekben online adásunkat megújult. Honlapunkról az aktuális adás mindig elérhető. Sajnos, több internetes rádiós eszköz, illetve alkalmazás továbbra is a régi forrásból próbálja lehívni a műsort, amit azonban már nem frissítünk. 

Az aktuális műsorfolyam elérhető a következő címeken: https://stream.radio.co/s3fd8d173f/listen vagy http://stream.radio.co/s3fd8d173f/listen