Nagyon sokszor hallottam, olvastam már Ézsaiás próféta elhívásának a történetét könyvének hatodik részében, de be kell, hogy ismerjem, hogy még soha nem ütött annyira szíven, mint most. Mit is mond a próféta, amikor az Úr jelenlétében meglátja saját bűnös állapotát? Nem sorol semmilyen úgynevezett cégéres bűnt, hanem olyan dolgot említ, amit sokan amolyan bocsánatos kis bűnöcskének tartanak csupán: „Tisztátalan ajkú vagyok, és tisztátalan ajkú nép között lakom…”
18 évesen hívő fiúhoz mentem férjhez, de sajnos a férjem elment messze dolgozni, és ott lassan belekeveredett az ivásba. Mikor észrevettem, kértem, hogy jöjjön ide a közeli városba dolgozni. Meg is fogadta, nem érdekelte, hogy kevesebb fizetést kap, de akkor már annyira belemerült az italba, hogy nem tudott szabadulni tőle. Nagyon el voltam keseredve. Ez az állapot 17 évig tartott, már a testvérek sem biztattak, és én is meglankadtam. A hitem megingott, és akkor jött hozzánk egy testvér Kolozsvárról; az Úr küldte, aki addig is jött már vagy háromszor, és beszélgetett a férjemmel. Mikor újra jött, azt kérdezte, hogy van a férjem? Én pedig azt feleltem, hogy már semmi reményem nincs hozzá, hogy valamikor megszabadul az italtól. Ő erre azt mondta: „Míg élet van, reménység is!”
hétfő, január 25, 2021

Kedves Olvasóink!

Az idei év első hírlevele sokakhoz eljutott már postai úton, de most a honlapon is elérhetővé tesszük. Isten iránti hálával gondolunk minden egyes hallgatónkra/olvasónkra, akik naponként imádságban hordoznak bennünket, és támogatják a munkánkat.

A hírlevél elérhető itt.

A MERA csapata

szerda, december 16, 2020

Megjelent az Antenna adventi száma

Örömmel adunk hírt arról, hogy hosszú szünet után újra ki tudtuk adni az Antenna magazinunkat. A szünet tulajdonképpen egy esztendő volt azoknak, akik csak papír alapon tudják készhez kapni. Talán egy kis kárpótlást jelent, hogy a magazin – története során először – 48 oldalon jelent meg, s több mint félszáz író, költő és levelező adta össze a benne megjelent gondolatokat. A koronavírus által igencsak megtépázott lelkek és idegek számára reménységünk szerint egy kis kikapcsolódást, felüdülést és mély, bibliai üzeneteket is tartogat ez a lap minden olvasójának. Hadd legyen ez amolyan kézzel fogható karácsonyi ajándék a MERA csapatától minden hallgatónknak és olvasónknak. Az aktuális és korábbi számok elérhetőek itt.

Postázási dilemmáink

Miközben előkészítettük az Antenna magazin postázását, jó néhány kérdéssel szembe kellett néznünk. Ezeket – így csokorba gyűjtve – megosztjuk most Önökkel is!