„Íme, pusztán hagyatik néktek a ti házatok.” (Mt 23:38) Az úrvacsorát megelőző esték csendjében olyan jó megállni egy keveset, visszatekinteni, önvizsgálatot tartani. Akkor is jó ezt tenni, ha ezennel bizton tudom, hogy az Úri Szent vacsoraosztás elmarad. A 2020. év böjti csendje a megszokottnál is mélyebb. Mély, sötét, nagy szürke csend. A halál árnyékával körülvéve. Bízom abban, hogy gondolkodóba ejti az egész világot az, hogy néhány hét alatt mivé lett az öntelt „homo sapiens” nagy tudása, vagyona, szabadságjoga, magabiztossága. Vigaszt keresve öreg Bibliám mellé kucorodom, fejet hajtva kérem Istent, hogy noha nem vagyunk méltók rá, de ahogy eddig is tette, ingyen kegyelemből szóljon hozzánk, bátorítson, vezessen, hogy új erőre kapjunk. Mert a vírus okozta első sokkból magunkhoz térve elgyengültünk.
Jóásnak, aki nagyon fiatalon lett király, tragikusan indult az élete, hiszen úgy kellett bújtatni már kicsi csecsemőként a vérengző nagyanyja elől, hogy aztán a mészárlás egyedüli túlélőjeként mindössze hétévesen trónra kerülhessen. Amíg a főpap családjában nevelkedett, s amíg az Istenben hívő főpap volt a tanácsadója, addig az Úr útján járt ez a király, ám pártfogója és atyai barátja halála után rossz útra tért istentelen tanácsadókra hallgatva.(2Krón 22:10-24:26)
szerda, december 16, 2020

Megjelent az Antenna adventi száma

Örömmel adunk hírt arról, hogy hosszú szünet után újra ki tudtuk adni az Antenna magazinunkat. A szünet tulajdonképpen egy esztendő volt azoknak, akik csak papír alapon tudják készhez kapni. Talán egy kis kárpótlást jelent, hogy a magazin – története során először – 48 oldalon jelent meg, s több mint félszáz író, költő és levelező adta össze a benne megjelent gondolatokat. A koronavírus által igencsak megtépázott lelkek és idegek számára reménységünk szerint egy kis kikapcsolódást, felüdülést és mély, bibliai üzeneteket is tartogat ez a lap minden olvasójának. Hadd legyen ez amolyan kézzel fogható karácsonyi ajándék a MERA csapatától minden hallgatónknak és olvasónknak. Az aktuális és korábbi számok elérhetőek itt.

Postázási dilemmáink

Miközben előkészítettük az Antenna magazin postázását, jó néhány kérdéssel szembe kellett néznünk. Ezeket – így csokorba gyűjtve – megosztjuk most Önökkel is!

szerda, december 16, 2020

A Magyar Evangéliumi RádióAlapítvány tisztelettel megköszöni mindazoknak, akik 2019 évi adóbevallásuk

elkészítésénél az adó 1 %-a felajánlásának tekintetében a MERA-ra gondoltak.

Ennek összege 350.889 Ft volt, amit teljes egészében az Antenna magazin karácsonyi számának nyomda

költségeire fordítottunk.

Köszönjük, ha továbbra is támogatnak minket!

Adószámunk: 18007411-1-42