Május 28-án, amikor a beérkezett anyagok válogatásán dolgoztunk éppen, egy váratlan telefon érkezett: a MERA stúdiójába belépő munkatársunk romhalmazt talált. A hétvégén – pontosan nem tudjuk, hogy mikor, és milyen körülmények között – leszakadt a hangszigetelést tartó, illetve a légcserélő rendszert takaró álmennyezet.

Amikor először végigpillantottunk a romokon, mindjárt szembetűnt, hogy miközben a stúdió egyik fele csupa törmelék, a mikrofonok közé zuhanó anyagok közül egyik sem tett kárt magában a mikrofonokban. A másik felén – ahol a műszerek voltak – a megroggyant mennyezetet részben megtartották a mobil hangterelő falak. Így aztán – újabb feldúcolás után – ki lehetett alóla hordani a menteni valókat, s aztán óvatosan lebontani mindent. Joggal mondhatjuk, hogy Isten különös módon viselt gondot ránk, hiszen ha mindez felvétel közben történik, bizonyára komoly sérülésekkel járt volna. A bontás és a feltáró munka során még néhány további meglepetés is ért bennünket. A stúdió teljes újjáépítése mindenképpen indokolt.

Megköszönjük mindazoknak, akik azonnal jelezték, hogy mellettünk állnak és imádkoznak értünk, de azoknak is, akik ezt azzal is értésünkre adták, hogy hozzájárultak az újjáépítés költségeihez. Ez tette lehetővé, hogy az Antenna kiadását is elindíthassuk, miközben azt is látjuk, hogy a következő hónapokban várható kiadásoknak kb. a 60 %-a áll rendelkezésünkre. A MERA továbbra is szeretne úgy szolgálni, hogy Isten és emberek előtt becsületesen megálljon, s ne maradjanak olyan számlái, kifizetni valói, melyekre nincsen fedezet.

Amikor az Antenna nyomdába megy, már teljes erővel folyik az újjáépítés. Hisszük, hogy Isten időben kirendeli a szükséges anyagi forrásokat épp úgy, mint a megfelelő tudással rendelkező szakembereket is. Bízunk Istenben, aki eddig is a kezében tartotta szolgálatunkat.

Mindez talán érthetővé teszi, miért is késlekedett az Antenna kiadása. De mintha minden egybevágna: ennek az Antennának a témája az olvasók javaslata alapján: „Teremtőm időzáras titkaiból”. Hogy mi és miért történt a MERA-ban? Talán ez is az „időzáras titkok” közé tartozik. Hisszük, hogy ebben a helyzetben is igaz az az ige, hogy „azoknak, akik Istent szeretik, minden a javukat szolgálja” (Róm 8,28).

S reméljük, hogy mindaz, amit most megjelenő lapunkban olvasnak majd, kedves Olvasóinknak is javára válik!

Kulcsár Tibor

Az új és korábbi számok megtekinthetőek a kiadványaink között: Antenna 2018. évfolyam

 

Heti üzenet

Kincsesláda

Híreink