Az ötvenedik pályázat témájához Hallgatóinktól/Olvasóinktól vártuk a javaslatokat, s azt ígértük, hogy a legjobb ötleteket közzétesszük. A beérkezett javaslatok egytől‑egyik felhasználhatóak, ezért ebben az évben mi csak továbbadói vagyunk a hozzánk érkezett pályázati témáknak.

Természetesen mint mindig, úgy most is izgalommal várjuk a bizonyságtételeket, megtapasztalásaikat, hiszen jó dolog egymás hite által épülni.

Az ötvenegyedik témánk ötletgazdája Márta:

 

Én hívő családban nőttem fel, és megmaradtam az Úr útján, a bátyám fellázadt és hátat fordított a hitnek, míg végül ötvenes fejjel, két válás után tért meg.

Nekünk három gyermekünk van, fiatal felnőttek, közülük egy megmaradt hívőnek, egy a világ útján jár, egy pedig leragadt a kettő között. Engem nagyon érdekelne a szülőtársak vagy a már felnőtt „gyerekek” tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy ha valaki hívő családban nő fel, de elkanyarodik az útja, hogyan talál vissza Istenhez.

Hogyan dolgozzák fel más szülők, hogy Isten látszólag nem hallgatta meg a gyerekek születése óta felszálló imádságokat? Hogyan tekintenek vissza erre olyan idős emberek, akik ezen átmentek?

Milyen okok miatt kanyarodtak el azok, akik elkanyarodtak? Hány év után sikerül visszatalálniuk? Mi tartja vissza a távolmaradókat?


A pályázat mottója: „Mai tékozló fiúk és lányok”

Beküldési határidő: május 20.

 

 

Heti üzenet

Kincsesláda

Híreink