Örömmel és hálával olvastam az Antenna 21/3-as száma 23. oldalán Dr. Vékey Imre képviselő híradását az országgyűlési képviselők hatékony együtt-imádkozásáról!

Dr. Vékey képviselő cikke felizzított. Működik az ún. parlamenti keresztyén csoport (frakció), ima-közösséggel is! Hálaimára indít! Felrémlik ama „parlamenti imacsoport” történetének a személyes emlékmorzsája. Töredékes, mégis leírom, mások együttes, kitartó imára buzdítására.

Annak-idején értesülve, meghívva bekapcsolódtam a G. Dániel vezette felekezetközi ima-összejövetelbe. Vagy húszan hetente egy reggel a József Attila szobornál (a Parlament déli parkjában) együtt imádkoztunk egy órát a népünkért és a vezetőinkért. Fagyban, esőben, hőségben.

Az első Orbán-kormány idején beengedtek a parlament „ékes házába”. Akkor már kb. harmincan folytattuk. Kiemelkedő alkalmakon nagyobb létszámmal is. Például egyszer a Ház-nagy az imaalkalom után ismertetőt adott, és körbevezetve bemutatta az épületet. Ekkor megkaptuk a kormány és a képviselők névsorát, hogy személyekért is imádkozzunk. Alkalmanként időszerű imakérést is kaptunk, amivel éltünk is.

A kormányváltás után néhány testvérünket már nem engedték be a parlamentbe. Egyesek együtt érzőn nem jöttek tovább, otthon imádkoztak velünk. Majd később kitessékeltek minket a „fehér-házba” (a volt pártközpontba). Már csak vagy tízen voltunk. Ez a folyamat hónapról hónapra egybecsengett az országunk eladósodó hanyatlásával. Majd onnan is távoznunk kellett. Végül a Hold utcai Református Gyülekezet befogadott az imatermükbe (B. Zoltán lp.). Akkoriban kezdődött a visszakapott templom visszaalakító felújítása. Egy ilyen alkalommal együtt énekeltünk és imádkoztunk pl. Orbán Viktor miniszterelnök úrral, a feleségével és a kisfiával is.

Amikor elkészült a templomuk, ott kaptunk helyet; tíz-tizenöten lehettünk. Eddig a visszaemlékezésem az együttimádkozó testvéreimre. Némelyik nagyon buzgó testvérünk már nincs köztünk.

Nem mindegy, milyen a képviselők és a kormány összetétele. Meghatározó a Jézus-hívek érdemi aránya és működése az országunk népében és a közéletben, a vezetőink között (Pl. a Hungary Helps tevékenységével). A következő időszakban meghatározó marad-e az arányuk és súlyuk? Ezen múlik, lehet-e, lesz-e a népünk és hazánk (Izráel mellett) az „Úr szeme fénye”? (Zak 2:12-13) Szilárdan áll-e a morajló népek lázadó, bálványimádó (ateista) erőszaka közepette is a „békesség szigete”: hazánk és nemzetünk?

Szeretettel, bő áldást, áldott és eredményes újesztendőt kívánva kedves mindnyájatoknak:

J.