Amikor átadtuk a  „Megreformált életek” című CD-t, a missziósok rögtön mondták, hogy ők nem osztják szét a családoknak, hiszen nincs mivel lejátszaniuk, hanem a gyülekezeti alkalmakra visznek magukkal CD lejátszókat és együtt hallgatják meg a bizonyságtételeket. Ez a módszer nagyon jól bevált, a hallgatóság megrendülve fogadja sorstársaik vallomásait és ezt követően lehet velük arról beszélgetni, hogy az Úr Jézusnak van hatalma arra, hogy őket is új élettel, szabadulással ajándékozza meg.

Z. Klára

 **************

Nagy örömöt jelentett a MERA "két lemezes" CD-je. 

Nórával már sokat keseregtünk, hogy azok a csodálatos bizonyságok, amiket olykor hallunk, mind a tengeren túlról jönnek, (Vajon mennyi lehet igaz belőlük?) Ezek pedig itt vannak előttünk. Itt hangzottak el a mi országunkban. Ezelőtt 40 évvel mi is találkoztunk (élőben) ilyenekkel a "Kopasz Jenő féle ébredésben", de az már rég volt. Az énekek nagy része egyébként abból az időből származik, a Kócé Jóskától (Cigány vagyok, én nem bánom), aki ugyanolyan részeges, feleségverő cigány volt, mint azok, akik ezen a korongon megszólalnak és Isten áldott szolgájává lettek.

Legyetek áldottak! Szeretettel: Rudi és Nóra

 **************

Karácsony előtt jó néhány cigány családot látogattam meg. Az ilyenkor szokásos és szükséges ajándékok mellett minden családnak adtam a MERA által kiadott Roma reformáció CD albumból egyet egyet.

Az egyik családot régóta ismerem, és tudtam, hogy az édesapa nagyon kemény ember, és a 6 gyermekét próbálja nagyon szigorúan nevelni és fogni; ez sajnos legfőképpen abban mutatkozik meg, hogy ha úgy érzi, a hangulata olyan, akkor nem engedi a gyermekeket a bibliaórára, az istentiszteletre. Ebben a faluban van egy évek óta működő cigány gyülekezet. A gyermekek nagyon szívesen és örömmel járnak a gyülekezetbe, ha ezt éppen otthon engedik. Az édesapával sokszor beszélgettem, és sokszor hívtam a gyülekezetbe, évekkel korábban néhányszor volt is, de az utóbbi időben arra hivatkozva, hogy ő annyira rossz ember, hogy az Istennek sem kell, már nem jött el.

Átadtam a CD-t és kértem, hogy ezt hallgassa meg. Néhány nap múlva jelezte, hogy leültette a családot és együtt hallgatták meg a bizonyságtételeket. Sőt, azóta már ő többször is meghallgatta. Isten elvégezte a bizonyságtételek hallgatása közben azt, amit évek óta szeretett volna környezete és én is, hogy elinduljon Isten felé. Azt mondta, ha Isten ezeket az embereket meg tudta változtatni, akik bizonyságot tettek, akkor talán neki is van még remény.

Elkezdett járni a bibliaórákra, az istentiszteletekre és azóta is rendszeresen részt vesz az alkalmakon, sok-sok kérdése van, amire választ kap egy-egy bibliaórán.

Már hangosan imádkozik, nem szégyelli a gyerekei és a falu előtt, hogy jár a gyülekezetbe.

Hisszük, hogy Isten, aki elkezdte a jó munkát, be fogja végezni és megtermi a gyümölcsét.

Köszönetet mondok a készítőknek, a bizonyságtevőknek, mert ebben a megtapasztalásban is igaz az ige: „nem hiába való a ti munkátok az Úrban”.

Istené legyen a dicsőség!

K. Bálint – baptista cigánymisszió

Heti üzenet

Kincsesláda

Híreink