Bernard Ruffin Crosby Fanny életéről szóló könyvéből származik az alábbi részlet:

Egy este egy lezüllött, részeg férfi botorkált be a Bowery Misszióba. „Mentsd, aki elmerül, óvd, aki gyönge” - éppen ezt énekelték, ami nagy hatással volt a szegény fickóra. A prédikáció során az igehirdető a polgárháborúban átélt tapasztalataira hivatkozott, és megemlítette annak az egységnek a nevét, ahol szolgált.

Az istentisztelet után a részeg odatántorgott hozzá, és ezt dadogta:

- Emlékszik még abból az időből a századparancsnokának a nevére?

Az igehirdető megnevezte a századparancsnokot.

- Úgy van! - mondta a részeg izgatottan. - Én vagyok az az ember! Én voltam az ön századosa! Nézzen csak rám! Nézze meg, milyen szerencsétlen vagyok ma! Az ivászat miatt mindent elveszítettem, amim csak volt a világon, és nem tudom, mihez kezdjek. Meg tudná menteni régi századosát?

A részeg veterán még azon az estén megtért, és később a misszió buzgó munkatársa lett. Sok előadást tartott, amelyekben elmondta megtérését, és a szívében végbement változást a „Mentsd, aki elmerül, óvd aki gyönge” című éneknek tulajdonította. (Evangéliumi Kiadó)

 

Talán Olvasóink között is sokan vannak, akiknek életében döntő hatással volt egy-egy ének. Kérjük, írják meg nekünk történetüket, s mi eljuttatjuk olvasótársaikhoz. A pályázat mottója: „Lélekmentő énekek”. A beküldési határidő: 2018. január 20. A legjobb pályaműveket februári lapszámunkban megjelentetjük, illetve a Lelkiposta műsorában közzétesszük.

Heti üzenet

Kincsesláda

Híreink